Jaar 2: Stage

Dit jaar heb ik met Henrike Bakker stage gelopen bij 'Sporteiland'. Dit is de evenementen organisatie van Casper van de Kamp. Deze organisatie organiseert duursporten die plaatst vinden op Ameland. Tijdens deze stage hebben Henrike en ik ons bezig gehouden met het werven en coördineren van de eerstejaars die bij Sporteiland een 'werkveld oriëntatie' konden houden. Dit betekend vrijwilligerswerk uitvoeren voor een weekend. Naast dit werk zijn er analyses en onderzoeken gehouden, vraagstukken en leerdoel geformuleerd en is onze rol als coördinatoren van de eerstejaars uitgegroeid tot vrijwilligerscoördinator van XTERRA Netherlands 2020. Als reactie op de uitkomst van onze analyses hebben wij een duurzaam vrijwilligersdraaiboek voor XTERRA Netherlands gemaakt. De andere vraagstukken zijn toegelicht in een aanvullend document.
Dit jaar mede dankzij 'Sporteiland' heb ik veel geleerd over verantwoordelijkheden, leiderschap en communicatie. En daar ben ik Casper van de Kamp en zijn organisatie dankbaar voor.
Dit zal ik op deze pagina verder toelichten.
Plu 3: De student coördineert onder begeleiding, in afstemming met relevante stakeholders, sport- en beweegprojecten en – programma’s.
De hele stage stond in het thema: opzetten van "beweegprojecten" namelijk: het opzetten van sportevenementen op Ameland. Hierbij werden wij eerst gecoördineerd: we zijn vorige zomer als vrijwilliger aan het werk gezet tijdens XTERRA NL 2019, om ervaring op te doen en de werkwijze van de organisatie beter te leren kennen. Aan het begin van het studiejaar coördineerden wij de eerstejaars die bij Sporteiland kwamen helpen voor hun werkveld oriëntatie. Aan het einde van het studiejaar zouden wij de vrijwilligerscoördinator zijn voor alle vrijwilligers. Door toe doen van covid-19 en de corona-maatregelen is dit helaas niet doorgegaan, wel hebben wij als eindproduct een toekomstbestendig vrijwilligersdraaiboek gemaakt. Bij alles wat wij gecoördineerd hebben, is dat in samenspraak gegaan met Casper van de Kamp. Een stakeholder waar wij elke keer rekening mee moesten houden is bijvoorbeeld het fietsenverhuur van Metz. Er was heel veel mogelijk maar dat moest dan wel op tijd geregeld worden. Zo was er bijvoorbeeld een vrijwilliger die bij mij had aangegeven toch liever met mij en Henrike mee te reizen en dat moest geregeld worden met het fietsenverhuur. Zo gezegd zo gedaan.(Bijlage 1, mails fietsenverhuur.)
Een ontwikkelingspunt tijdens dit onderdeel was om de stakeholders zoals het fietsenverhuur van Metz op tijd te laten weten hoeveel fietsen wij nodig hadden. In het begin vond ik het lastig om goed om te gaan met de afmeldingen die er op het laatste moment waren. Er waren vaak momenten dat ik dacht dat ik het definitieve aantal had en dan waren er twee dagen van te voren nog 5 afmeldingen. Het was pas op het moment dat ik duidelijk de grens aangaf dat die ook gerespecteerd werd. Vanaf dat moment gaf ik een deadline voor het afzeggen en daar hielden de meesten zich aan. Niet iedereen, maar dat valt ook niet te verwachten. (Bijlage 2, grenzen stellen eerstejaars)
Een ontwikkeling in deze stage was de communicatie met de stagebegeleider en Henrike en mij. De eerste paar weken van de stage hadden we veel contact en toen begon dat wat te verwateren. Pas tijdens de corona-maatregelen werd er veel meer gecommuniceerd. Dat was een fijne ontwikkeling. De begeleiding om beweegprojecten te coördineren was meer aanwezig en daardoor durfde ik meer ideeën voor te stellen. Als het stom was kon dat namelijk gelijk gezegd worden en konden we nieuwe ideeën bedenken i.p.v erachter komen nadat je er al een paar dagen aan gewerkt had. Zo was mijn idee om een scouting groep uit te nodigen als nieuwe vrijwilligers maar Casper gaf aan dat de mensen niet van te ver moesten komen omdat het niet te duur moest worden. Toen heb ik wat verenigingen uitgezocht die nu ook in het draaiboek staan, die wel gecontacteerd kunnen worden.
Als ik terug kijk heb ik wat betreft coördinatie veel geleerd, Er waren veel meer dingen mogelijk dan ik van te voren bedacht had. Bijvoorbeeld het idee om een extra coördinatiepunt toe te voegen. Dat was maar een idee en nu is het echt opgenomen in het draaiboek. Er wordt zelfs een leuk verblijf voor bedacht: bijvoorbeeld een caravan of tent. Ik had wel de overleggen nodig voor ik met ideeën kwam, om af te tasten wat wel en niet goed zou zijn. De volgende keer zal ik mijn best doen om die fase te verkorten door gelijk vragen te stellen waardoor dat "aftasten" wat sneller gaat. Het tweede punt is de communicatie die in de laatste periode verbeterde. Ik heb geleerd dat het goed is om te laten weten waar je je mee bezig houdt, volgend jaar blijf ik dat zeker doen. Al zijn het maar korte momenten dat je elkaar even een update geeft, ik heb geleerd dat het véél fijner werkt.
Plu 5: De student toont ondernemend gedrag in het positioneren en realiseren van sport en beweegconcepten voor de opdrachtgever in de stage.
Ik ben beter in het bedenken en brainstormen over opties, ik ben minder goed in het overschakelen als het toch anders gaat dan van te voren bedacht. Voor het evenement ben ik vooral heel actief geweest. Ik heb een stevige bijdrage gehad aan de analyses in het stageplan, ik heb ook bij de prototype markt gezorgd voor veel onderbouwing en tijdens het aanvullende document heb ik ervoor gezorgd dat we meer bronnen hadden dan alleen de resultaten van de enquête. Op de evenementen zelf was ik net zo ondernemend als de andere vrijwilligers, tijdens het coördineren was ik net zo ondernemend als mijn stagegenootje maar stiller. Ik heb ervoor gezorgd: dat de sponserboog niet is weggewaaid, een paar vrijwilligers waren al begonnen met opruimen terwijl er nog twee rondes gehouden moesten worden; dat heb ik gestopt, ik vond het onverantwoordelijk om eerstejaars alleen in het huisje te laten terwijl er drank spelletjes gespeeld werden en ik ben daarom in het huisje gebleven, ik heb vrijwilligers die niet wisten waar ze naar toe moesten de juiste kant opgestuurd, ik heb ervoor gezorgd dat de vegetariër in de groep ook avondeten had en nog veel meer. Ik denk dat ik mijn bijdrage wel heb gehad, ik ben er alleen wat stiller over.
Plu 6: De student geeft leiding aan professionals en/of vrijwilligers in het realiseren van een beroepsprestatie.
Tijdens deze stage heb ik veel leiding mogen geven aan vrijwilligers. Met name eerstejaars sportkunde studenten. Henrike en ik hadden het zo afgesproken dat wij beide één hoofdevenement zouden kiezen. Ik koos voor 'Slik en Zand' en zij koos voor 'Adventure run'. Tijdens deze evenementen zou de een de leider zijn en de ander de assistent en bij het andere evenement werden de rollen omgedraaid. Dit hebben wij gedaan om meer leiding te kunnen nemen. Bij het laatste evenement ('Cross duathlon' en de 'MTB' waren samengevoegd dit jaar) waren wij beide de leiders. De assistent rol betekende niet dat je alleen moest doen wat de ander zei, het is meer dat je als leider het aanspreekpunt was voor de eerstejaars. In de voorbereiding waren de taken nog steeds evenredig verdeeld.
Foto van mijn groepje eerstejaars voor het Slik en Zand evenement:
Dit was het evenement dat ik het aanspreekpunt was en daarom vond ik het belangrijk om over mijn leiderschapsstijl feedback te vragen, daarom heb ik een enquête gemaakt. Dit was ook het eerste evenement dat ik zou begeleiden dit jaar, daarom vond ik het ook belangrijk om een steekproef te doen door middel van de enquête zodat ik eventueel negatief gedrag gelijk aan zou kunnen passen. Het resultaat is weergegeven in het bestand onder aan de foto. De groep was kleiner dan bij andere evenementen, het was wel het eerste evenement van dit studiejaar die wij gingen begeleiden en wat mij betreft daardoor spannend genoeg. Ik vond het daarom fijn om met een kleine groep te werken.

Als ik mijn leiderschap ontwikkelingen had willen meten was het beter geweest als ik tijdens elk evenement deze enquête had laten invullen, maar ik ben er tevreden mee. Het doel was om te controleren of ik een goede start had gemaakt en goed op weg was. Uit de resultaten heb ik gehaald dat ik meer op verantwoordelijkheden mocht aanspreken, de eerstejaars meer moest inlichten en er door sommigen meer vrijheid gewenst zou worden. Alsnog werd hier voldoende op gescoord met een 7. Mijn hoogste cijfer was op de stelling "Je kunt vragen stellen aan Kim." En ik kreeg als feedback dat ik een goed oog had voor het individu en de groep, dat ik rekening hield met de wensen van de groep en dat mijn aanwezigheid op een goede manier ervaren werd. Dit was een belangrijke meting voor mij omdat ik niet als afwezig beschreven zou willen worden.
Het bewijst misschien niet veel, maar het gaf mij het vertrouwen dat ik op het goede pad was en het laat zien dat ik het beste voor heb met de eerstejaars en het coördineren zeer serieus neem.
Bij de daarop volgende evenementen vroeg ik vaker door of de eerstejaars wisten wat er van hen verwacht werd of ik begon spontaan dingen uit te leggen.
In de eindbeoordeling van Casper had ik de feedback gekregen dat ik niet heel zichtbaar was voor hem. In mijn procesevaluatie verslag heb ik hier op terug gekeken en heb ik toegelicht dat ik het hier mee eens was. Toch kan ik troost putten dat ik voor de eerstejaars wel zichtbaar was als ze vragen hadden. (Bijlage 3, vindbaarheid)
De e-mail in bijdrage 3 is gewoon een voorbeeldje er zijn tal andere e-mails maar ook privé berichten via whatsapp. Ik heb geprobeerd mij heel open en bereikbaar op te stellen en volgens mij is dat wel gelukt. Wanneer mensen ziek waren of gestrest omdat ze niet voorbereid waren kwamen ze naar mij toe voor hulp. En de vrijwilligers die in het huisje bleven waren erg blij dat ik bij hun bleef. Toen er kans was dat de 'Adventure run' misschien niet door zou gaan door het slechte weer heb ik voor de groep gestaan en die toegesproken. Ik moet mijzelf in een positiever licht beschrijven op het moment dat ik "onzichtbare dingen" blijf doen en/of meer zichtbaar worden. Ik zie persoonlijk niet zoveel verkeerd in een "stille" leider zijn. Ik heb er alleen mijzelf mee: misschien is er kans op een "mindere" beoordeling en/of waardering maar dat is mijn probleem (als dat al gebeurd,het fijne van evaluaties en reflectie verslagen is dat alles gehoord kan worden). De dingen die gedaan moeten worden, worden gedaan. De mensen die mij moeten vinden, weten mij te vinden. Ik denk dat hard werken meer betekend dan veel "opscheppen". Het is fijn als je harde werk gezien wordt maar ik verwacht niet dat dat in een keer gebeurd. Ik moet alleen voor mijzelf vaststellen wat "hard" genoeg is.
Nu ik terug kan kijken op alle evenementen ben ik tot de conclusie gekomen dat, hoewel ik een grote groep heel gezellig vind, ik voor nu beter leiding kan geven aan een kleinere groep. Des te groter de groep, des te meer ik op de achtergrond verdwijn. Ik ben nog niet goed in mijn stem verheffen om wat te zeggen en moet het echt hebben van de sfeer kunnen controleren, door de persoonlijke relaties die je aan kunt gaan in een kleinere groep. In een grotere groep ga je ook persoonlijke relaties aan maar duurt het langer voordat je iedereen gehad hebt en tegen die tijd moet er al van alles gebeuren. Dacht ik! Mocht ik weer voor grotere groepen komen te staan kan ik natuurlijk ook een inloop moment inplannen om iedereen te leren kennen voor het harde werken begint. De andere partij moet dat natuurlijk ook willen en als dat niet het geval is moet ik toch echt leren om het te doen tijdens de briefing of bootreis. Er zijn genoeg opties om te bedenken. Tijdens de incompany presentatie gaf Casper als tip om er achter te komen waar mijn muurbloempjes gedrag vandaan kwam, om het te herkennen en te kunnen controleren. Ik moet leren dat het niet erg is om op te vallen. Ik heb het idee dat het wel erg is omdat het een les is die ik vroeger heb moeten leren. Mijn hapkido docent zegt altijd dat het moeilijker is om iets af te leren, dan het is om iets aan te leren. Maar hij zegt ook dat als je geen je zaadjes plant je nooit zal oogsten. Hoogste tijd om te beginnen. Ik heb altijd het gevoel dat ik allemaal dingen moet zijn die ik nog niet ben. En ik heb ontdekt dat het werkt om even een pauze te nemen en om mij heen te kijken. Veel mensen in mijn omgeving die ouder zijn en meer ervaring hebben zijn zichzelf ook nog steeds aan het ontwikkelen. Niemand hoeft "af" te zijn. Dat besef heeft ook voor meer rust en concentratie gezorgd vlak voor het doen van iets spannends, zoals de eerste briefing aftrappen.
Mijn plan voor de toekomst is dus om slimme dingetjes te verzinnen waardoor grotere groepen oké zijn of worden. Door bijvoorbeeld een koffie pauze in te lassen tijdens een briefing of te beginnen met een kort spelletje. Het andere is om te onthouden dat de taakbeschrijving van studeren letterlijk is om je lesstof eigen te maken. Om nieuwe dingen te leren en te ervaren.
Plu 7: De student managet en organiseert werkprocessen op de stage.
Een van de werkprocessen die altijd door ons geregeld moest worden was het houden van een briefing voor de eerstejaars (Bijlage 4, het opzetten van een briefing en Bijlage 11, de briefing-presentatie.)
In al mijn berichten naar de groep of stagebegeleider geef ik altijd een gezamenlijke groet om één team te laten zien. Dit doe ik ook al vanaf het eerste contact om iedereen ook te laten weten dat Henrike en ik beide bereikbaar zijn. En zodat iedereen al een beetje bekend is. Als ik mij voorstel weten ze automatisch dat de ander dan Henrike moet zijn. Mocht zij zich vergeten voor te stellen is iedereen alsnog bekend met onze namen. Of andersom: als ik het vergeet en Henrike stelt zich voor dan weet iedereen alsnog dat ik Kim ben.
Wat mij opviel was dat ik de internationale studenten het meeste probeerde te betrekken door de briefing in het Engels te doen of te vertalen op het moment dat iemand anders een briefing in het Nederlands hield. Ik hoorde na een paar evenementen dat de internationale studenten toch een beetje teleurgesteld waren en daarom probeerde ik het extra op te pakken door niet alleen dezelfde informatie in het Engels aan te bieden maar ook door extra te controleren of ze het begrepen en er nog plezier in hadden. Dat was helaas niet altijd het geval. Maar ik was mij er wel bewust van, toen ik deze informatie deelde met Henrike was ze verbaasd dat de internationale studenten het zo ervaren hadden.
Daarnaast heb ik hard gewerkt om te zorgen voor goede onderbouwing bij de studie en stage onderdelen. De feedback van Casper en Henrike laten ook zien dat zij het theoretische gedeelte mij het meeste toeschrijven. Henrike en ik hebben voor de rest de evaluaties zoveel mogelijk bijgewoond en zijn een keer bij een sponsor van Casper geweest. De naamsponsor was niets anders dan het firma: "On" een bedrijf dat officieel is opgericht in januari 2010 en in februari won 'On' de ISPO BrandNew Award. Van deze sponsor hebben Henrike en ik beide mooie schoenen aan over gehouden. (Bijlage 5, sponsor "On")
We hoefden ze beide 1 keer te dragen tijdens de adventure run, dat was de enige voorwaarde.
(Sporteiland, 2020) (Bijlage 6, bronvermelding.)
Ik had tijdens deze stage het voorrecht om met de broer van Casper samen te mogen werken om de nieuwsbrief en de enquête klaar voor gebruik te maken. Henrike was door werk niet aanwezig tijdens de bel afspraak waar dingen bepaald werden en het resultaat was dat Marc en ik gingen samenwerken om de handvatten voor het klanttevredenheidsonderzoek op te stellen. Zoals het opstellen van de nieuwsbrief en het onderzoeken van enquête mogelijkheden. (Bijlage 7, contact Marc)
Mijn eerste opzet voor de enquête vragen waren gesloten vragen (bijlage 9, eerste opzet enquête vragen). Sporteiland had meer aan de persoonlijke mening en Casper wou vooral veel open vragen. Marc, Henrike en ik hebben er uiteindelijk toch een mix van gemaakt omdat de resultaten wel meetbaar moeten zijn. (bijlage 10, uiteindelijke enquête.)
Als ik terug kijk dan mag ik mijn individuele acties meer onderscheiden van het "team" idee dat ik heb. Op het moment dat er iets goed gaat deel ik heel snel de credit, en op het moment dat er iets fout gaat voel ik mij heel verantwoordelijk en zal ik dat ook snel uitstralen. Of je deelt als team je winsten en je verliezen, of je deelt geen van beide. Ik denk dat het over het algemeen wel goed is gegaan maar ik mag wel meer nadenken over wat ik uitstraal.
Ik zou ook graag een succes willen delen, vorig jaar was mijn doel om gestructureerd te werken en ik wil mededelen dat dat aardig is gelukt. Ik heb het hele jaar met een planning gewerkt en voor het grootste gedeelte is het mij gelukt om mij daar aan te houden. De fout die ik dit jaar maakte was dat het mij slim leek om vanaf het begin met 110% voor de tweede kans te gaan. Ik had bedacht dat ik twee weken extra zou hebben om te leren en op die manier de beste cijfers zou weten te behalen. Ik had alleen geen rekening gehouden met het feit dat toetsen uitgesteld konden worden, dat er opnieuw geleerd moest worden voor de herkansingen die ik nog van vorig jaar had en de maatregelen voor covid-19 waardoor er meer toetsen uitgesteld werden. Hierdoor volgde een opstapeling van vakken en kreeg ik opeens wel heel veel op mijn bordje, waardoor het gaan voor tweede kansen geen eigen keuze meer was. Het gevolg was dat ik ook bij stage mijn tijd goed moest indelen en niet altijd zin had om een uurtje langer te overleggen dan gepland. Volgend jaar ga ik ervoor om het in een keer goed te doen, ook als het niet goed gaat kun je leren van het tentamen zelf.
Ik heb wel het idee dat het werken met een planning goed voor mij werkt, Henrike houdt er niet zo van; maar voor mij lijkt het te werken.
Ik heb ook de eerste opzet voor de gezamenlijke planning in het draaiboek toegevoegd. Dat bleek een waardevol idee te zijn omdat we op die manier konden bedenken wat voor handvatten handig zouden zijn per onderdeel. (Bijlage 8, eerste opzet planning draaiboek.)
Plu 11: De student ontwikkelt een professionele beroepshouding en sportkundig vakmanschap door middel van reflectie en het kritisch volgen van ontwikkelingen in het vakgebied.
We hebben met Casper mee gedacht over de mogelijkheden van sportevenementen tijdens de covid-19 pandemie. Het is lastig om daar iets op te vinden, maar meer kinderevenementen zou een tijdige oplossing kunnen zijn, om toch iets van een inkomstenstroom te genereren. Gedurende de studie hebben we na de evenementen evaluaties gehouden, en tijdens langere periodes van onderzoek en analyses hebben Henrike en ik zelf overleggen gehouden of het allemaal nog goed ging. Juist tijdens de corona-maatregelen ging dit beter omdat we vaker via skype overleggen hielden.
Henrike haar feedback tijdens deze overleggen kwam vaak neer op mijn eigen mening uitspreken. Ik had vaak het idee dat ze niet luisterde, daar heb ik mij in dit jaar overheen gezet en ik heb meer ideeën en meningen gedeeld. Bijvoorbeeld om de klanttevredenheid-enquête die we al hadden, jaarlijks te gebruiken als meetinstrument voor ons evaluatie proces. (Bijlage 13, evaluatie meten.)
De eerder gebruikte enquête die ik voor tussen slik en zand gebruikte laat zien dat ik wil reflecteren op wat ik doe. Het is voor mij belangrijk om te onthouden dat je eerst daadwerkelijk wat moet doen voordat je erop kan reflecteren. Ik denk veel na en moet sneller knopen leren door hakken. In mijn procesevaluatie had ik vooral veel op Henrike haar feedback gereflecteerd omdat ik met haar de meeste uren heb gemaakt en we beide in hetzelfde schuitje zaten, dat maakte haar feedback voor mij waardevol.
Ik heb in mijn stukje van het aanvullend document ook een stuk geschreven over de ontwikkeling en trends op het gebied van vrijwilligers en sportevenementenorganisaties. Een van de eerste lessen van coaching was de opdracht om een merknaam voor jezelf te bedenken. Zodat je in je stage een "stempel" kon achterlaten. Ik heb een bescheiden stempel achtergelaten door dat stukje toe te voegen ondanks dat het niet nodig was. Ik ben heel goed in onnodig extra werk doen, maar hier ben ik tevreden mee. Ik had namelijk als extra interesse nieuwe ontwikkelingen gekozen en nu is dat toch een beetje verwerkt. Vandaar wist ik ook een antwoord te geven op de vraag tijdens de incompany presentatie; Wat Sporteiland moest doen in tijden van corona. (Bijlage 11, ontwikkeling vakgebied.)
Ik ben ook tevreden over de verbetering van mijn bronvermelding en gebruik. Ik gebruik bijna geen blogs meer, in plaatst daarvan de rijksoverheid, CBS of artikelen vanuit wetenschappelijk onderzoek. (Bijlage 12, slimme bronnen)
Ik moet nog beter leren filteren, we hadden tijdens de 'game' een college waarin uitgelegd werd welke zoektermen het beste waren om te gebruiken zodat je relevante dingen vindt. Als ik beter leer hoofd-en bij zaken van elkaar te scheiden helpt dat vast. Ik ga dat leren door te oefenen. Ik vind alles vaak te belangrijk waardoor ik niet kan kiezen waar ik moet beginnen. Als ik bij iets kleins begin, kan ik er beter in worden. En ik kan mij bedenken wat iemand anders eerst zou doen en dat dan vervolgens doen.
Plu 12: De student toont zelfstandigheid, gedrevenheid en leergierigheid en weet wie hij wil zijn als sportkundige.
Leergierigheid en gedrevenheid kan ik afstrepen, ook in het feedback van onze stagebegeleider wordt ik beschreven al enthousiast. 'Zelfstandigheid' moest tijdens deze stage wel ontwikkelt worden. Als je stage loopt bij sporteiland heb je geen vast kantoor, geen vaste collega's behalve je stagegenootje en minder contact met je stagebegeleider. Ook wordt je vrij gelaten in wat je wilt doen op de evenementen zelf, zolang je je andere taken ook uitvoerde. Dat is heel fijn. Een onbeschreven leerdoel van mij was zelfstandigheid en initiatief tonen, daarom had ik deze stage ook gekozen. Als je kan zwemmen, maar bang bent voor water moet je in het diepe gegooid worden, zwemmen zul je wel.
Dit heeft ook te maken met wie ik wil zijn als sportkundige. Ik denk dat ik meer verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen heb. Ik denk dat ik wel gegroeid ben als ik terug kijk naar het begin van het jaar. Ik delegeer meer, ik spreek mijn ideeën uit en vraag om meer uitleg als ik de ideeën van iemand anders niet begrijp. Nu moet ik mij alleen nog leren uitspreken wanneer ik een idee niet goed vind.
Als sportkundige wil ik zichtbaarder zijn in de voorgrond. Ik denk dat het gaat helpen als ik klein begin. Grote groepen opdelen in kleinere groepen, mensen eerst leren kennen voor het beginnen van de presentatie, de presentatie in kleinere stukken opdelen waardoor er tussentijds vragen gesteld kunnen worden en niet alles in een keer hoeft of de volgende keer werken met een groter team (nu waren we met zijn tweeën.) Tijdens de incompany presentatie gaf de stagebegeleider als tip om erachter te komen waar de drang om op te gaan in de menigte vandaan komt: maar hoe doe je dat en hoe helpt dat als je erachter komt?
Als je weet waar het aanligt kun je er mee leren omgaan, door bijvoorbeeld de bovenstaande technieken toe te passen. En je bewust te zijn van je eigen gedrag.
Ik denk dat als ik dit onder de knie krijg ik weer een stukje dichterbij de sportkundige ben die ik wil zijn.
Ik denk dat een stuk zelfstandigheid is te bewijzen door het samenwerken met Marc (Bijlage 7, contact met Marc.) Ik ben leergierig geweest op momenten dat ik dat rustig kon gebruiken, door bijvoorbeeld met de analyses meer en meer informatie op te zoeken. Ik kan mij daar soms echt in verdiepen en wegdrijven. Het stukje gedrevenheid is toch echt bewezen met de eindproducten. Ik had het niet in mijn eentje kunnen doen maar ik denk dat dat andersom ook zo is. Een ander stuk zelfstandigheid is dat ik de powerpoint alvast gemaakt had en Henrike en ik hem daarna beide doornamen, vervolgens wou zij nog 2 dia's toevoegen en heb ik dat uit handen kunnen geven.
Mijn grootste struikelblok van deze Plu is het gedeelte "weet wie hij wilt zijn als sportkundige." Deze stage heeft mij laten zien dat ik het heel leuk vind om met vrijwilligers te werken en mensen te coördineren. Maar Casper gaf aan dat de business niet echt bij mij past. En daar heeft hij denk ik wel gelijk in. Ik ga deze zomer vrijwilligerswerk doen dat (als hoofddoel) een maatschappelijk doel heeft en ik ga kijken of ik mij daar meer op mijn plek voel. Als ik deze Plu beter weet te ontwikkelen dan kan ik in de toekomst waarschijnlijk ook beter omgaan met tegenslagen. In de laatste weken van het studiejaar ging het niet zo goed. Ik had een kamer geregeld en vijf uur voor de sleuteloverdracht bedacht de verhuurster zich. Ik had zo goed en kwaad als het ging mijn spullen al gepakt, was wezen logeren bij vrienden om zoveel mogelijk gedoe te vermijden en toen ging alles toch niet door, en moest ik opeens weer terug naar huis. Dit was midden in de week van tentamens en zo ook het inleveren van het portfolio. Ik leverde dan ook een slechte variant in. De volgende keer moet ik besluiten om bij vrienden te blijven of alles kalmeren voor ik verder ga met studeren. Ik moet in ieder geval niet opgeven en die fout ga ik de volgende keer voorkomen door mezelf te herinneren aan dit moment. Ik dacht dat het geen zin meer had, maar nu ben ik toch een redelijk portfolio aan het schrijven en ik heb daarna cool vrijwilligerswerk te doen.
Procesevaluatie
Ik heb deze stage niet in mijn eentje kunnen doen. In dit kopje gaan we terug blikken op de samenwerking met de stagebegeleider, als team en mijn eigen reflectie. Zie daarvoor het onderstaande document.
Maak jouw eigen website met JouwWeb