Jaaropdracht coaching studiejaar 3 Sportkunde

 

“wie ben ik in de beroepspraktijk?” 

 

“wat wil ik in het werk?”

 

Om te kunnen inschatten of je het instapniveau hebt om in deze uitstroomfase verder te groeien naar een startbekwame Sportkundige laat je in het assessment zien op welk niveau je de kerncompetenties beheerst.

Net als in voorgaande jaren kunnen onderstaande vragen je helpen om antwoord te geven op deze vragen.

  • Identiteit & zelfsturing: wie ben ik?
  • Kwaliteiten: wat kan ik?
  • Betrokkenheid: wat wil ik?
  • Moreel kompas: wat vind ik?
  • Gedrag: wat doe ik?
  • Omgevingsbewust: waar pas ik?

(Grit e.a. 2017)

 

Door samen met een medestudent, een opdrachtgever en een docent actief te werken aan je professionele sportkundige identiteit en de kerncompetenties van de Sportkundige kom je in veel verschillende, georganiseerde en toevallige, leersituaties terecht. Gedurende het studiejaar heb je informatie over je ontwikkeling verzameld en gedeeld. In het coaching assessment gaat het om het laten zien van jouw Sportkundige identiteit.

 

Programmaleeruitkomst  11:

De student demonstreert de ontwikkeling van zijn sportkundig vakmanschap door middel van reflectie en refereert daarbij aan relevante ontwikkelingen in de sportwereld.

 

De student demonstreert de ontwikkeling van zijn professionele beroepshouding door middel van reflectie en maakt daarbij de koppeling met literatuur over kenniswerkers.

 

Programmaleeruitkomst  12:

De student reflecteert op de eigen sportkundige identiteit en vergelijkt dit met de feedback en mening van opdrachtgevers, collega’s en klanten op zijn professionele prestaties.

 

De student demonstreert zijn ontwikkeling aangaande zelfsturing, veerkracht, gedrevenheid en leergierigheid als onderdeel van zijn sportkundige identiteit.

 

 

Hoe ziet het coaching assessment eruit?

Stap 1 Samenstellen digitaal portfolio

In het digitaal portfolio lever je bewijslast voor het door jou ingeschatte niveau van deze competenties. Wat je ervoor kunt gebruiken:

  • Feedback van begeleiders uit de praktijk
  • Informatie uit testen, toetsen en stages
  • Opdrachten uit andere studieonderdelen met beoordelingen
  • Opdrachten uit de colleges (o.a. coaching, sessies in de praktijk)

Stap 2 Voorbereiden van het gesprek

Het wordt een gesprek over ervaringen, vraagstukken, dilemma’s en paradoxen die er voor jou toe doen. Je bereidt 3 gesprekonderwerpen voor: 3 dilemma’s, paradoxen of vraagstukken die jou raken.

Stap 3 Voeren van het gesprek

Stap 4 Beoordeling

Op een vooraf vastgesteld beoordelingsformulier wordt de beoordeling ingevuld.