Persoonlijke kenmerken,
Luisteren:
Een van mijn kernkwaliteiten is luisteren. Deze heb ik ook in het Johari venster uitgewerkt zoals te vinden is in bijlage 1.1. Ik weet dit van mijzelf en anderen weten dit ook. Ik ben vaak rustig en niet bang voor stiltes, dit gebruik ik dan ook in interviews. Mensen voelen hierdoor de ruimte om meer invulling te geven aan een vraag. De andere kant opsturen vind ik dan wel weer eng. Iemand af moeten kappen in een zin omdat we anders van het onderwerp afdwalen, dat doe ik eigenlijk nog niet.
Bijlage 1.1 het Johari venster

Rustig:
Een kwaliteit die mij is toegeschreven is, rustig. Het kunnen blijven functioneren onder stress of een uit de hand gelopen situatie. Zo heb ik wat aan mijn MFA cursus gehad, bij een schaats ongeluk met een vriendin. Die bleek later een middenhandsbeentje gebroken te hebben maar viel bijna flauw van de pijn.
Bijlage 1.2 Het hebben van een koelhoofd.



Werd ik heel agressief benaderd door een meneer in blok 1.4 omdat hij niet wou dat we met de medewerkers van DIV bij zijn auto in de buurt gingen trefballen. Ook hier kalm : “We maken dit potje af en zullen dan een nieuw terrein opzoeken.” Dat wou hij niet, hij liep weg. Een projectgenoot liep hem achterna en werd toen door hem bedreigd. “Dames en heren we leggen even het spel stop en verhuizen naar dat parkeerterreintje daar verder op.”
Ik kreeg het laatst ook nog terug, ik had een sollicitatie gesprek voor een stageplek in jaar 2, bij Healthiport. In het begin werd er gevraagd of er mensen zenuwachtig waren (ik stak mijn hand ook op) en later na mijn pitch, kreeg ik terug dat voor iemand die zenuwachtig is. Ik heel kalm en wel bedachtzaam sprak en het leek alsof ik alles onder controle had.
Ik werd helaas niet aangenomen als stagiaire maar kreeg wel feedback waaruit ik ondernemerschap mee neem als competentie. Ik had het in een pitch gehad over het organiseren van verjaardagen en het voorbereiden van Hapkido kamp en spelvormen. Maar door het terug te krijgen, viel het mij eigenlijk pas op.
Bijlage 1.3 Competentie: Ondernemerschap vanuit Health i port.

Sociaal:
Verder ben ik sociaal. Ik ben me altijd wel bewust van wat anderen nodig hebben. Een zakdoekje voor het schoonmaken van het white-board of als iemand iets vergeet. Dan herinner ik die persoon eraan. Niet met de opleiding maar overal een beetje: Zie ik het vrij snel als iemand hulp nodig heeft. Ik heb bijvoorbeeld al heel wat kinderwagens, tassen en rolstoelen de stationstrap opgetild. In samenwerkingen of klassen vraag ik echter niet snel om iets. En moet het eerste contact eigenlijk uit de ander komen, of in ieder geval tegelijkertijd. Anders heb ik namelijk het idee dat ik me te veel opdring aan de ander. Ik ben best open, iedereen mag me altijd alles vragen. Hoe gekker hoe beter. Maar de vraag moet wel gesteld worden.
Kwaliteiten en Kwadranten,
Kwaliteiten die mij toegekend worden in mijn sportevenement team:
Rustig, Beheerst en Vriendelijk.
Kwaliteiten die mij toegekend worden in mijn omgeving:
Behulpzaam, Zelfstandig, Vriendelijk, Avontuurlijk en Onderzoekend.
Kernkwaliteiten: Behulpzaam, Zelfstandig en Onderzoekend.
Behulpzaam: Deze kwaliteit erken is. Zowel op het thuisfront, sport en opleiding. In de Ardennen kon iedereen altijd spullen bij mij halen, ik had zelfs met die verwachting extra spullen meegenomen zoals vuilniszakken, wc-papier en desinfecterende zeep. Verder sta ik altijd voor iedereen klaar. Als kattenoppas, baby zitter , mantelzorger of bijvoorbeeld een luisterend oor.
Zelfstandig: Ik zorg voor mijn eigen hebben en houden. Ik woon op mezelf, studeer sportkunde en ben erg actief bij mijn hapkido vereniging. Hier zit ik in het kader en geef ik hier en daar een training. Ik vraag eigenlijk nooit om hulp. Dit komt omdat ik dingen graag zelf regel en dit zie ik dan ook als vuilkuil. In mijn laatste coachingsgesprek met Rob dit jaar kwam dit dan ook naar voren. Mijn moeder thuis helpen, voor het eerst op kamers, een sociaal leven, een grotere rol in mijn vereniging en voor het eerst een studie volgen, was wel wat veel. Het was niet onmogelijk maar het hield me een beetje tegen om nieuwe vriendschappen aan te gaan en een open houding te hebben in de klas. Toch is zelfstandig zijn wel een kwaliteit waar ik trots op ben. Het is heel handig om niet afhankelijk te zijn van een ander en hierdoor je werk te kunnen doen. Ik denk niet dat het me in de weg zit met samenwerken omdat ik communicatie wel heel belangrijk vind. Afspraken maken, en juist door zelfstandig te zijn deze uit te kunnen voeren.
Onderzoekend:
Ik sta open voor andere opties en mogelijkheden. Ik heb eigenlijk een antwoord dat altijd kan veranderen door het horen van nieuwe argumenten of het op doen van nieuwe ervaringen. Hierdoor ben ik flexibel. Ik bekijk alles van meerdere kanten. Een valkuil hiervan is dat ik ook veel kan twijfelen en knopen doorhakken moeilijk vind. Een voordeel is het weten van alle voor en na delen van het maken van een beslissing. Ik maak eigenlijk nooit "blind" een keuze. Een voorbeeld hiervan is een voorbeeld uit vitality@work, hierin werd gesteld dat alle liften in openbare ruimtes en werkomgevingen voortaan achter in het bedrijf/winkel/bibliotheek moet bevinden. Klinkt als een goed idee, gezonde mensen zullen eerder voor de trap kiezen dan verder te moeten lopen voor een lift. Gezonde mensen. Alle mensen met blessures of handicap moeten nu verder lopen dan eigenlijk nodig zou hoeven zijn. Een lift is tenslotte een hulpmiddel. Nu moeten de hulpbehoevenden hier hun best voor doen om dat te kunnen ontvangen. Een alternatief zou zijn om met een sleutel te werken voor de lift. Zich bevindende aan de balie of kassa's. Gezonde mensen zijn waarschijnlijk minder geneigd om die tussenstap te moeten maken en hulpbehoevende hoeven niet de hele winkel door om een lift te vinden.
Bijlage 1.5 Kernkwadranten en valkuilen.

Bijlage 1.6 Kimschappen. Eigenschappen verantwoording vanuit omgeving.



Persoonlijkheidstesten,
Uit mijn eerste persoonlijkheidstest kwam naar voren dat ik te veel twijfelde over alles. Dit wou ik eerst niet erkennen, maar zag ik later bij mijzelf terug. Daarom ben ik trots om mede te kunnen delen dat ik dat heb kunnen veranderen. Ik twijfel nog steeds veel, ik wil niet beweren totaal anders te zijn, maar ik stel doelen en durf te zeggen waar ik voor sta. Het verschil met deze test van september 2018 en de net uitgevoerde test van januari 2019 is dat ik dimensies toegekend heb gekregen. Zo vallen de dimensies Aanpassingsvermogen en Openheid/Intellect bij mij in het mandje. Hier ben ik natuurlijk erg blij mee. Ik erken beide testen en zie ze zeker terug. Ik blijf twijfelen, ook om alles van alle kanten bekeken te kunnen hebben en een weloverwogen keuze te kunnen maken. Dit is net zo goed een onderdeel van mij maar nu eentje dat onder controle is.
Voor Spal hebben ik en mijn klant beide een disc test gedaan. Mijn reslutaat was dit:
Bijlagen 1.7 Persoonlijkheidstesten

"Je geniet van contact met mensen en helpt ze graag. Je bent evenwichtig en voor veel mensen aangenaam in de omgang.
Hoewel je eerder kalm en beheerst bent dan zorgelijk, straal je toch enthousiasme en optimisme uit.
Je helpende, luisterende en empathische karakter zorgt ervoor dat je een goede coach bent. Wanneer mensen hulp nodig hebben of advies ben jij vaak degene die ze daarvoor opzoeken."
Eerder het jaar:


Hoe ik leer,
Ik zoek graag een rode draad in de oefenstof en de boeken. Op het moment dat ik die ken, ga ik in op de details. Modellen werk ik vaak het eerste uit omdat dit eigenlijk op een handige manier veel informatie bevat. Die je vaak alleen begrijpt als je de rode draad een beetje scherp hebt. Een valkuil is het irriteren of het twijfelen aan de vraagstelling. Soms heb je een grammaticaal incorrecte zin wat mij dan irriteert. Soms heb je een zin die grammaticaal gezien nog nét klopt, maar niet prettig leest. Dan moet ik voor mezelf dat vraagstuk 5 keer opnieuw lezen om zeker te weten of het klop wat daar staat. Op het toetsingsmoment zelf lees ik de vragen nog weleens te snel vanwege zenuwen of omdat ik er dan te snel doorheen wil.
Hieronder zijn de resultaten van een leertest te vinden.
Bijlage 1.8 Leerstijl test resultaat.


Ik ben het redelijk eens met de uitslag,
Vooral vanwege mijn onderzoekende houding.. Dingen willen weten voor antwoorden te willen geven of beslissingen te maken. Ik vind het eigenlijk juist wel leuk om met mijn handen bezig te zijn en te moeten improviseren in situaties. Ik ben flexibel en spontaan genoeg. Ik erken wel het soortgelijke gevoel op het moment dat er iets nieuws moet gebeuren of ik ergens na vraag naar moet doen. Daar voel ik me iets minder prettig bij. Tegelijkertijd ook wel, achteraf. Omdat het een push is uit mijn comfort-zone. Deze wil ik verbreden. Ik wil reizen, verschillende sporten doen en ook deze dingen doen. Juist omdat ik hier waarschijnlijk het meeste van leer.
Maak jouw eigen website met JouwWeb